Ποιοι Είμαστε

“Οραματίζομαι την πολύπλευρη ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική κοινωνία.”

Έχοντας ζήσει στο εξωτερικό και βλέποντας ότι τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζονται πραγματικά ως ισότιμα μέλη της κοινότητας στην οποία ζουν, ονειρεύομαι να επιτευχθεί το ίδιο και στην Ελλάδα. Να κυκλοφορούν άνετα και με ασφάλεια στους δρόμους, να λαμβάνουν υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, αλλά και να αποκτούν φίλους και να διασκεδάζουν με ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Αυτό είναι τα «Χαμόγελα», ένα σύνολο δράσεων και υπηρεσιών που προσφέρει η ειδική παιδαγωγός Βάσια Λιανού. (MA in Special Educational Needs, University of Leeds)

 

Οι υπηρεσίες των "Χαμόγελων" είναι 4 και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, τόσο στα πλαίσια μιας τάξης/δωματίου, όσο και έξω, στην πραγματική κοινωνία. Η Παράλληλη Στήριξη σε μαθητές με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες και οι Κατ’οίκον Συνεδρίες ειδικής διαπαιδαγώγησης παραδίδονται αποκλειστικά από την επιστημονική υπεύθυνη Βάσια Λιανού, ενώ τα Εξωτερικά Προγράμματα καθώς και το Καλοκαιρινό Πρόγραμμα "επανδρώνονται" και από την εξειδικευμένη ομάδα Θεραπευτών των "Χαμόγελων". Αναλυτικά όλα τα μέλη της ομάδας μας είναι:

Επιστημονική Υπεύθυνη

 

Βάσια Λιανού
Επιστημονική Υπεύθυνη

Ονομάζομαι Βάσια Λιανού, είμαι ειδική παιδαγωγός (MA in Special Educational Needs, University of Leeds) και δραστηριοποιούμαι στον χώρο της ειδικής αγωγής τα τελευταία 8 χρόνια. Πραγματοποιώ συνεδρίες ειδικής διαπαιδαγώγησης κατ’ οίκον και σε κέντρα ειδικών θεραπειών. Επίσης, αναλαμβάνω την παράλληλη στήριξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Παράλληλα, τα τελευταία 4 χρόνια οργανώνω ομαδικά εξωτερικά προγράμματα για ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων σε παιδιά και εφήβους με αναπηρία. Στο ενεργητικό μου έχω πάνω από 3000 ώρες θεραπευτικών συνεδριών και έχω διοργανώσει περισσότερα από 150 εξωτερικά προγράμματα για Α.μ.ε.Α. μέχρι σήμερα. Το όραμά μου; Η πλήρης αποδοχή και η ένταξη των ατόμων με αναπηρία χωρίς περιορισμούς σε όλους τους τομείς της κοινωνίας...

 

Οι Θεραπευτές μας

Μαρία Γιαννάκη
Λογοθεραπεύτρια

Η Μαρία είναι αποφοίτητη του τμήματος Λογοθεραπείας του ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καλαμάτας. Έχει πραγματοποιήσει αξιολογήσεις και θεραπευτικά προγραμμάτα σε παιδιά προσχολικής, σχολικής ηλικίας αλλά και ενηλίκων. Έχει επίσης παρακολουθήσει θεραπευτικά προγράμματα και σεμινάρια αποκατάστασης διαταραχών λόγου, ομιλίας και μαθησιακών δυσκολιών. Από το 2014 έως και σήμερα εργάζεται ως λογοθεραπεύτρια στο "Λογοθεραπευτικό Κέντρο Βούλας", του Γεώργιου Κουράκου.

Χριστίνα Πατσουράκου
Ψυχολόγος


 H Χριστίνα πραγματοποίησε σπουδές στη Ψυχολογία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Έχει παρακολουθήσει αρκετά και διάφορων ειδών σεμινάρια, με βασικό και μεγαλύτερης διαρκείας στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο με τίτλο "Ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων". Η πτυχιακή της εργασία είχε ως βάση τον αυτισμό και τις παρατηρήσεις στην συμπεριφορά παιδιών που έχουν παρακολουθήσει συνεδρίες μουσικοθεραπείας. Παράλληλα με την ψυχολογία παραδίδει μαθήματα μουσικής και είναι μέλος σε ένα κιθαριστικό σύνολο που δίνει συναυλίες σε χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο στόχος της είναι όλες τις γνώσεις που λαμβάνει να τις συνδυάσει, ώστε να βοηθήσει να ζουν οι άνθρωποι γύρω της μια αρμονική ζωή.

 

Μαργαρίτα Κατσίκη
Ψυχολόγος

Η Μαργαρώ Κατσίκη είναι Ψυχολόγος (Ψυχολογία, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) με μεταπτυχιακό στην Παιδοψυχολογία (Msc. In Psychology of Child Development, University of Lancashire) και πολυετή εμπειρία στην Ειδική Αγωγή. Έχει χρoνια εμπειρίας στην παράλληλη στήριξη μαθητών με Αναπτυξιακές διαταραχές καθώς και πολυάριθμες συμμετοχές σε προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Γεωργία Ρούσσου
Εργοθεραπεύτρια

Η Γεωργία είναι απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας. Μεγάλες της αγάπες είναι τα παιδιά και το θέατρο όπου συμμετέχει σε μία ερασιτεχνική θεατρική ομάδα. Τα τελευταία 3 χρόνια έχει συμμετάσχει ως συνοδός παιδιών σε κατασκήνωση Α.μ.ε.Α. που λαμβάνει χώρα στον Άγιο Ανδρέα. Επίσης, έχει εργαστεί με παιδιά, εφήβους, ενήλικες και ηλικιωμένους αλλά αυτό που την έχει κερδίσει είναι η επαφή και η συνεργασία με τα παιδιά. Έτσι πλεον εργάζεται σε κέντρα θεραπειών για παιδιά.

Μαρία Κεσανιώτη
Ειδική Παιδαγωγός

Η Μαρία είναι απόφοιτη ΙΕΚ του τμήματος Προσχολικής Αγωγής Σε Παιδιά Με Ειδικές Ανάγκες. Παρακολούθησε διπλή πρακτική σε παιδικό σταθμό αλλά και σε ειδικό σχολείο εξίσου. Από το ξεκίνημα των σπουδών της έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με παιδιά τυπικής ανάπτυξης και μη (ετήσια δημιουργική απασχόληση κατοίκων σε παιδί με νοητική στέρηση, κρίσεις επιληψίας, στοιχεία αυτισμού καθώς και παράλληλη στήριξη σε παιδί με εγκεφαλική παράλυση, αυτισμό). Δουλεύει με παιδιά από το δεύτερο έτος της σχολής της, Γενικά έχει συμμετάσχει σε διάφορες εθελοντικές δραστηριότητες και είναι σταθερή εθελόντρια στο Π.Ι.Κ.Π.Α ΒΟΥΛΑΣ. Από πέρυσι παρακολουθεί μαθήματα νοηματικής γλώσσας. Είναι "η μικρή" της ομάδας των Χαμόγελων όμως παρά τα 22 της χρόνια η τριβή που έχει με τα παιδιά τα τελευταία χρόνια της δίνει αρκετή εμπειρία!

Παύλος Καψαλάκης
Εργοθεραπευτής

Ο Καψαλάκης Παύλος είναι Εργοθεραπευτής και έχει γεννηθεί στην Αθήνα το 1992. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο τμήμα Εργοθεραπείας ΤΕΙ Αθήνας ασχολήθηκε με παιδιά και εφήβους με Νοητική Υστέρηση, Αυτισμό και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές καθώς επίσης έχει εργαστεί με παιδιά, εφήβους και ενήλικες με Ψυχική νόσο. Στα πλαίσια της Κλινικής και Πρακτικής άσκησης εργάστηκε στο ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου, στο Νοσοκομείο Ημέρας ΕΠΙΨΥ καθώς και στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών "Η Αγία Σοφία". Έχει συμμετάσχει σε κατασκηνωτικά προγράμματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων - Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ) ενώ παράλληλα στα πλαίσια του Εθελοντισμού, έχει συμμετάσχει σε προγράμματα Εργοθεραπείας στο ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου και στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών "Η Αγία Σοφία". Στη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, τοποθετήθηκε ως Εργοθεραπευτής στην Ψυχιατρική Κλινική του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας όπου ήταν υπεύθυνος για το συντονισμό της ομάδας της Εργοθεραπείας.

Οι εξωτερικοί μας συνεργάτες

 

Τατιάνα Ξένου
Ψυχολόγος Υγείας, MSc
Ευφροσύνη Πάτρα
Μουσικοθεραπεύτρια-Μουσικοπαιδαγωγός, MA
Γιούλη Ζήκου
Θεατρολόγος-Ηθοποιός
Ρία Σανίδα
Ιδιοκτήτρια Dancing Queen

Συνεργαζόμενες επιχειρήσεις

 

vivliopoleio-tetragono-xamogela

kentri-patisserie-xamogela

dancing-queen-xamogela

fitoria-antemisari-xamogela

  

kinaisthisi-xamogela-logo2

athenstherapydogs-logo-xamogela